Over de kunstenaar

Alle kunstwerken op deze website zijn gemaakt door de bekende Nederlandse kunstenares Annemiek Punt (1959). Haar kunstenaarschap staat in het teken van glas- en schilderkunst, en wordt gekenmerkt door haar schilderachtige beeldtaal.

Annemiek Punt | Giclée Schilderkunst | Atelier Galerie Annemiek Punt

Schilderkunst

Eén van Annemieks leermeesters was Riemko Holtrop (1914-1996), een pionier in de doorbraak van de moderne kunst na 1945. Al op 12-jarige leeftijd kreeg Annemiek schilder- en tekenlessen van deze Hengelose kunstenaar. Begin jaren ’80 heeft Annemiek de opleiding Tekenen en Schilderen met succes afgerond aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede. Hier heeft ze onder begeleiding van abstract expressionist Wim Izaks (1950-1989) haar artisticiteit nog verder kunnen ontwikkelen.

Glaskunst
Sinds 1979 heeft ze meer dan 100 grootse, monumentale glaskunstwerken ontworpen en gerealiseerd. Van Amsterdam tot Berlijn, van Lekkerkerk tot Nagasaki. Een van haar bekendste kunstwerken is het gebrandschilderde glas-in-loodraam in de Nieuwe Kerk in Delft. Annemiek is voor haar verdiensten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Bezoek ons
De galerie van Annemiek Punt bevindt zich al 30 jaar in het eeuwenoude stadje Ootmarsum. Daar worden haar actuele kunstwerken tentoongesteld, waaronder haar kleurrijke giclées. In het echt bekijken? Kom langs!