Over de kunstenaar

Alle kunstwerken op deze website zijn gemaakt door de bekende Nederlandse kunstenares Annemiek Punt (1959). Haar kunstenaarschap staat in het teken van glas- en schilderkunst, en wordt gekenmerkt door haar schilderachtige beeldtaal. In haar 42-jarig kunstenaarschap heeft ze meer dan 100 grootse, monumentale glaskunstwerken ontworpen en gerealiseerd. Van Amsterdam tot Berlijn, van Lekkerkerk tot Nagasaki. Een van haar bekendste kunstwerken is het gebrandschilderde glas-in-loodraam in de Nieuwe Kerk in Delft. Annemiek is voor haar verdiensten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Eén van Annemieks leermeesters was Riemko Holtrop (1914-1996), een pionier in de doorbraak van de moderne kunst na 1945. Al op 12-jarige leeftijd kreeg Annemiek schilder- en tekenlessen van deze Hengelose kunstenaar. Begin jaren ’80 heeft Annemiek de opleiding Tekenen en Schilderen met succes afgerond aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede. Hier heeft ze onder begeleiding van abstract expressionist Wim Izaks (1950-1989) haar artisticiteit nog verder kunnen ontwikkelen.

Annemiek Punt heeft een galerie in het eeuwenoude stadje Ootmarsum. Daar worden haar kunstwerken tentoongesteld. Meer informatie is te lezen op de website van Annemiek Punt.

Annemiek Punt | Giclée Schilderkunst | Atelier Galerie Annemiek Punt

“Het oeuvre van de beelddenker Annemiek Punt is zeker zo kleurrijk als dat van Kandinsky.”
– Dr. Bernadette van Hellenberg Hubar, kunsthistoricus en erfgoedspecialist

“Wat een prachtige galerie, heel bijzondere glaskunst met veel facetten en prachtige schilderkunst ook. Hoe mooi om gedreven en bijzonder vriendelijke gastvrouwen te ontmoeten daar. Een warm dankjulliewel!”

“Annemiek weet op prachtige wijze kleur, vorm en materiaal te combineren.”

“We zijn al jaren bekend met het inspirerende werk van Annemiek. Hebben een schitterend glasobject van haar gekocht, waar we heel blij mee zijn. Zeer de moeite waard haar galerie in Ootmarsum te bezoeken.”

“In één woord FANTASTISCH. Een kans om ooit een prachtig werk van Annemiek Punt aan de wand te hebben. Ik heb ze in werkelijkheid gezien in de galerie. Moeilijk een keus maken. Ik ga er zeker gebruik van maken.”

“Ook erg indrukwekkend om het ontwerp voor de nieuwe kerk in Delft te zien”