Over de kunstenaar

De kunstwerken op deze website zijn allemaal gemaakt door de bekende Nederlandse kunstenaar Annemiek Punt (1959). Haar kunstenaarschap staat in het teken van glas- en schilderkunst, en wordt gekenmerkt door haar herkenbare beeldtaal. Annemiek heeft vooral bekendheid verworven met haar monumentale glaskunst. In haar 40-jarig kunstenaarschap heeft ze meer dan 90 grootse, monumentale glaskunstwerken ontworpen en gerealiseerd. Van Amsterdam tot Berlijn, van Lekkerkerk tot Nagasaki. Een van haar bekendste kunstwerken is het gebrandschilderde glas-in-loodraam in de Nieuwe Kerk in Delft. Annemiek is onder meer voor deze verdiensten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Dat Annemiek Punt ook tekent en schildert is inmiddels bekend. Riemko Holtrop (1914 – 1996), een pionier in de doorbraak van de moderne kunst na 1945, was één van haar leermeesters. Al op 12-jarige leeftijd kreeg ze schilder -en tekenlessen van deze Hengelose kunstenaar. Ze heeft onder zijn leiding vele middagen mogen tekenen, voornamelijk met houtskool. Begin jaren ’80 heeft Annemiek de opleiding tekenen en schilderen met succes afgerond aan de AKI (Academie voor Kunst en Industrie) in Enschede. Annemiek Punt heeft een galerie in het eeuwenoude stadje Ootmarsum. Daar worden haar kunstwerken tentoongesteld.

Zie de website van Annemiek Punt voor meer informatie.

“Het oeuvre van de beelddenker Annemiek Punt is zeker zo kleurrijk als dat van Kandinsky.”
– Dr. Bernadette van Hellenberg Hubar, kunsthistoricus en erfgoedspecialist

“Wat een prachtige galerie, heel bijzondere glaskunst met veel facetten en prachtige schilderkunst ook. Hoe mooi om gedreven en bijzonder vriendelijke gastvrouwen te ontmoeten daar. Een warm dankjulliewel!”

“Annemiek weet op prachtige wijze kleur, vorm en materiaal te combineren.”

“We zijn al jaren bekend met het inspirerende werk van Annemiek. Hebben een schitterend glasobject van haar gekocht, waar we heel blij mee zijn. Zeer de moeite waard haar galerie in Ootmarsum te bezoeken.”

“In één woord FANTASTISCH. Een kans om ooit een prachtig werk van Annemiek Punt aan de wand te hebben. Ik heb ze in werkelijkheid gezien in de galerie. Moeilijk een keus maken. Ik ga er zeker gebruik van maken.”

“Ook erg indrukwekkend om het ontwerp voor de nieuwe kerk in Delft te zien”